Posted on Leave a comment

Dizel motor od 24000 € = Anal Intruder

Motor 24000eur – Mjenjač 13000 – Bregaste 3600 – NOx 1200 – DPF 5000 – Turbina 4000 – EGR 1500 – CR Pumpa 2800 – Dizne 7200 – Radilica 4000 – Mildhybrid 48V Aku 2800 – Alternator 2200 = Potrošnih dijelova na 100000km je 71300 EURA
Ono sto već godinama upozoravamo nakon 14 godina iskustva, da su “jeftiniji” fosilci od EV u principu skuplji od EV, u najmanju ruku duplo skuplji. Tema za koju smo mi znali, iz više razlicitih izvora upozoravali (ne samo što ih mi radimo već) od Tjunera pa do tehničara ovlaštenih servisa Porsche Interauto, da su novi fosilci smeće. Smeće od nekvalitetnih materijala, oslabljenih materijala, prekompliciranih riješenja, programiranih kvarova pa do abnormalno skupih dijelova. Motori 3.0tdi koji su se počeli ugradjivati ako se ne varam jos od 2014, znači prije 10 godina, kako je moguće da to isto smeće niko nikad nije prozvao, propitkivao ili izvještavao. Kako je moguće da se to poluproizvod smeće prodavalo skoro 10 godina i da šira publik sazna o problemu tek na vlastitoj kože, a odgovor leži doslovno u svakom mogućem članku Revijahak, Autoportal, Jutarnji, Auto Klub, Start Shitnews, Index Auto i ostalim portalima kojima je mišljenje podmazano da bude površno. Kritikuje se samo EV za svaku sitnicu, a smeće od fosilaca i za najopasnije greške ne dobije ni opoziv, a kamo li reviziju dijela. Temama koliko koji dio košta na novom autu je samo propitkivan kad je u pitanju ono sto oni mrze i sto neobjektivno žele dezinformirti publiku, a to je koliko košta EV baterija ali ne znaju koliko košta ijedan pogonski dizel benzin motora tih vozila koja oni hvale a koji je u principu skoplji od CIJELOG FOSILCA (upravo ono sto tvrde za EV), a hvale jer im je plaćeno a ako kritikuju onda nemaj “eksluziv” pristup novim modelima na test voznju. Zato ako se pitate zašto su fosilci sve veće i veće smeće, glavni krivci su automotive destruktori – novinari koji prodaju propagandu za prodaju hvaleći nešto o čemu nemaju pojma ni kako radi. Šebalji, Ilko autofašista sa automobili.hr , novinari indexa , jutarnjeg i ostalog propagandno desktruktivnog kartela su zaslužni za stanje užasne kvalitete u automotive sektoru. Običan vjerni ljubitelj limenih igrački se nema gdje informirati niti o EV niti o Fosilcima.

Screenshot Primjer jednog fakenews portala koji agendom ne kritizirajuci fosilce, neobjektivno bombardira dezinformacijama. Novinari koji poprilično nesposobnim vještinama poznavanja ijedne automotive materije kopiraju clanak dodaju narativ da dobiju par klikova i izmjišljaju nepostojeći debilizam o automobilima, dok istovremeno ne prenosi recimo temu o dizelskim pogonima koji su smeće u cilju da zaštiti kupca ili budućeg vlasnika i da prizvođač ponudi trajno riješenje. Ne prenosi kvarove i cijene dijelova istih.

COPY PASTE FAKE NEWS PORTAL

Tako da nakon svih ovih godina slušanja novinarskog automobilskog fašizma i diskriminacije onih tema kojima se njima ne podmazuju možemo doći do zaključka da jako nedostaje neovisnog i neucjenjenog auditorijuma u režiji običnih korisnika i vrlo ključnih mehaničara koji su zanemarena karika i glas u informiranju vlasnika. Mehaničarima sa iskustvom oduzeto je pravo na glas, oduzeli su novinari i samoprozvani “automobilisti” i još su u tom procesu mehaničare demonizirali u “prevarante”. Skoro da uopće nemamo takav medijski podij sa realnom “pljuvačinom” na smeće, nekvalitetne i skupe pogone, programirane kvarove. Iskazuje se jedino kolega Bagrameli sa tim temama i dugogodišnjim iskostvom koji vjerno prenosi teme i iz fosilnog kutka. Mehaničari sa svojim iskustvom bi trebali biti ponos tog dijela automobilizma.

Audi je sa novim dizel modelima od 2012 fulao sve od visokotlačne pumpe koja se počne perutati i sanacija košta 10000eura na 2.0 tdi, pa do kompletnog 3.0 tdi motora gdje su u bregastu smjestili oprugu da napinje zupčanik koji se raspane već na 50k km. Prijavljeni poluproizvod kodovi motora su CRT CUA CZV DEWA. Osim toga, motor je toliko loše konstruiran da nakon izmjene ulje ostane airpocket na ventilu tlaka ili senzoru regulacije tlaka ulja da razbije kompletan blok motora. Na motoru se raspada radilica, bregasta, uljni sistem, 48v generator, 48v Li-Ion akumulator… i svaka kompnenta je kao suho zlato.
Velika većina tih vozila jako skupe probleme ima već na 50000km, gdje vozilo od 200kw bi morali voziti do 50kmh i sa balerinkama na nozi da penetrirate samo 5% pedale gasa i da bi ste sačuvali motor da izdrži 100k km. Žalosno da se čovjek zapita koji je klinac sa tom Njemačkom autoindustrijom i gdje je taj glas kritike da se to zaustavi. Realno ekipa će prelaziti na EV samo zato što nemaju alternativu, čak i bez (kako bi rekli ravnozemljaši) prisile.
Ta vozila su toliko rizična i najjednostavnije male servise izmjene ulja, gdje ce loš dizajna motora izbiti blok motora pa će biti “majstor kriv” kako to inače bude. Mehaničare su vlasnici počeli silovati izmišljenim skupim problemima “nije to tako bile kad sam dosao” da sve manje mehanicara i servisa ima koji uopce žele raditi na tim vozilima. Manja je šteta da na EV probijete bateriju nego da radite mali servis na Audi dizel CRT motoru.

Zato je sigurno da su totalno nepouzdani fosilci sami sebi iskopali grob nekvalitetom, tko ih vozi i naplaća se jednom škart dijelova shvatit će da i sama baterija na Tesli od 20000eura je jeftinija od dizel smeća. Mi ih godinama radimo i servisiramo, a na EV smo prešli primarno zbog bacanja love na naftu a zadnja kap je bila nekvaliteta pogona i sve skuplji dijelovi za održavanje.

Tako da draga publiko, baterija na EV je 4x jeftinija od pogona fosilca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.